noiembrie 26, 2012

Strudel cu mere cu foi facute in casa


Ingrediente:
Aluat foi:
- 12 linguri ulei
- 12 linguri apa minerala
- 1 ou
- jumatate lingurita sare
- jumatate plic praf de copt
- 350 grame faina alba (cernuta)
Separat:
- 8 linguri ulei
- 4 linguri cu varf faina
Umplutura (pentru o tava):
- 1 1/2 kg mere (Golden)
- 1 lingura scortisoara
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta de rom
- nuca

Mod de preparare:
Cele 8 linguri de ulei si 4 linguri cu varf de faina se amesteca intr-o cratita si se tin la foc mic pana se fierbe faina, amestecand continuu pentru 3-5 minute. Cand este gata (apar basicute) se da de pe foc, la racit.
Intre timp se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se intinde coca in grosime de 2cm, se adauga "ciulamaua" rece si se ruleaza. Se pune in folie alimentara, la frigider, pentru minim 1 ora.
Intre timp se prepara umplutura: merele curatate de coaja se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul si esentele.
Dupa o ora, se scoate aluatul de foi din frigider si se portioneaza in 4. Se intind foi foarte subtiri (pana ce devin transparente), se pune umplutura pe margini si se ruleaza spre interior. Se portioneaza dupa preferinte.
Se aseaza strudele in tava tapetata cu foaie de copt si se coc in cuptorul incalzit in prealabil, la 175 grade, pentru 40-60 minute, pana devin aurii (in functie de performantele cuptorului).
Cand se racesc, se pudreaza cu zahar farin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu