noiembrie 26, 2012

Tarta cu praz si spanac

Ingrediente:
Aluat:
- 250 grame faina alba (cernuta)
- 100 grame unt (taiat cubulete)
- 1 ou
- sare
- apa rece
Umplutura:
- 2 linguri ulei
- 250 grame spanac
- 2 fire praz
- 1 catel usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- 100 grame cascaval (taiat cubulete)
- sare, piper
- 6 oua
- 250 grame smantana
- 2 linguri cascaval ras


Mod de preparare:
Se pregateste aluat pentru tarta amestecand ingredientele - consistenta de aluat sfaramicios. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece, la frigider, pentru 30 minute.
Intre timp se pragateste umplutura: se caleste spanacul (daca este congelat se adauga putina apa), cand s-a mai evaporat din apa se adauga catelul de usturoi taiat in doua. Cand s-a evaporat apa, se adauga prazul (taiat rondele), amestecand continuu. Este gata cand devine sticlos. Se da de pe foc.
Verdeata tocata marunt se amesteca intr-un castron, cu putina sare.
Ungeti o tava rotunda cu unt si tapetati cu faina. Aluatul scos de la frigider se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava inclusiv pe peretii acesteia. Va puteti ajuta si de degete daca consistenta rezultata este foarte sfaramicioasa.
Se adauga amestecul de spanac si praz, se presara verdeata, cascavalul taiat cubulete si ouale (amestecate in prealabil cu smantana, sare si piper dupa gust).
Se coace la cuptor la foc mediu (175 grade) pentru 35-40 minute. Cu cateva minute inainte, adaugati cascaval ras si lasati sa se rumeneasca.
Se poate servi atat calda cat si rece, ideala in combinatie cu rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu