aprilie 06, 2013

Ghiveci de legume

Fie ca tineti post, sunteti la regim sau pur si simplu doriti sa mancati ceva bun fara a munci prea mult, iata o varianta la indemana: clasicul ghiveci!
Gatit insa integral la cuptor.

Asadar, ingredientele:

- 4 dovlecei medii
- 4 vinete mici
- 400 gr bame verzi
- 2 cepe rosii (medii)
- 3 cartofi (medii)
- 4 ardei capia rosu
- 3 ardei gras
- cativa catei de usturoi, dupa preferintele fiecaruia
- 1 legatura mare de patrunjel
- 3/4 ceasca ulei de masline
- 4-5 rosii mari (sau 2 conserve de rosii pasate)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Ardeiul capia se coace pe flacara, se curata si se rupe fasii lungi. Rosiile se oparesc cu apa, se curata coaja si se paseaza cu blenderul. Daca nu aveti rosii proaspete le puteti inlocui fara griji cu 2 conserve de rosii cuburi in suc propriu). Ceapa se taie julien sau cubulete, restul fasii, in lung, de marime medie sau cum doriti. Se amesteca toate intr-o cratita mai larga, si se coc la cuptorul preincalzit pana se fierb cartofii (30-40 minute la 220 grade la cuptor electric).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu