aprilie 06, 2013

Trandafiri cu urda si stafide

Ingrediente pentru doua tavi de trandafiri:
Retata inspirata din acest blog

Aluat:
- 1kg faina
- 2 plicuri drojdie uscata Dr. Oetker (se poate folosi si proaspata, eu nu am avut)
- 500gr lapte dulce
- 55gr unt
- 200gr zahar brun
- 1 plic zahar vanilat
- sare.
Umplutura:
- 800gr urda sau branza dulce
- 2 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 1 punga stafide
- 170gr zahar brun
- aroma de vanilie
Mod de preparare:
Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Cand este aproape gata de intins pe plansa, se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Se imparte aluatul in parti egale se adauga umplutura, se unge si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se coc la 170 grade pana devin aurii (30 minute).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu