mai multe ilustratii |
Blat:
- 5 oua
- 100gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 10 linguri lapte
- 5 linguri ulei
- o lingurita praf de copt
- 200gr faina
- 1 praf de sare.
- 5 oua
- 100gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 10 linguri lapte
- 5 linguri ulei
- o lingurita praf de copt
- 200gr faina
- 1 praf de sare.
Compozitie:
- 6 mere potrivite ca marime
- 50gr amidon (Dr Oetker)
- scortisoara
- zahar pudra pentru ornat.
- 6 mere potrivite ca marime
- 50gr amidon (Dr Oetker)
- scortisoara
- zahar pudra pentru ornat.
Merele se
spala, se curata de cotor si samburi, apoi se taie feliute si patratele.
Se amesteca cu zaharul si amidonul, scortisoara. Se lasa deoparte pana
obtinem compozitia de blat.
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Separat,
intr-un bol mai mare galbenusurile (peste care am adaugat un praf de
sare) se mixeaza cu laptele. Amestecam cu albusurile spumam adaugam
uleiul si faina (amestecata in prealabil cu praful de copt). Se
omogenizeaza.
Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si adaugam
merele, uniform pe toata suprafata prajiturii.
Se coace in cuptorul
preincalzit la 170 grade si se lasa la copt aproximativ 30 min.
Se
pudreaza si se taie dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu