ianuarie 04, 2014

Placinta cu mere si nuci

Complexitate: redusa
Tarta cu mere
mai multe ilustratii
Timp de preparare: 1.5 ore
Aluat:
- 550gr faina
- 1 cub drojdie proaspata (25gr)
- 250ml lapte
- 100gr unt
- 1 ou
- 3 linguri zahar
- sare
- 2 linguri ulei
Umplutura:
- cea utilizata la Tarta cu mere

Mod de preparare:
Faina cernuta se amesteca cu zaharul si sarea. Separat, intr-un vas se incalzeste laptele, se adauga untul taiat cubulete (nu trebuie sa fiarba!), drojdia faramitata. Se adauga oul intreg si laptele caldut. Pe masura ce se framanta, se adauga uleiul. Se obtine un aluat pufos, care se lasa la dospit minim 1 ora.
Cu 20 minute inainte de expirarea termenului de dospire a aluatului, se pregateste umplutura. Merele se pot taia pe lung (in semiluna) sau triunghiuri.
Am folosit doua tipuri de mere: golden si ionatan - aceasta combinatie a necesitat adaugarea a numai 5 linguri de zahar brun.
Modul de impaturire inspirat de aici.
Se coace in cuptorul preincalzit, la 175grade, pana devine aurie. Se pudreaza dupa ce s-a racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu