noiembrie 23, 2012

Tarta cu mere

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente:
Blat:
- 500 g faina
- 350 g unt taiat in cuburi
- 2 lingurite sare
- 3 linguri zahar
- 150 ml apa rece
Umplutura:
- mere decojite si taiate cuburi (4 mari)
- 5 linguri de zahar alb + 5 linguri de zahar brun - daca merele sunt dulci se reduce cantitatea de zahar
- 1 lingurita de scortisoara pulbere
- 1 lingurita de suc de lamaie
- 1 lingura faina
- 50 g unt topit
- 1 ou batut cu 2 linguri de smantana.

Mod de preparare:
Blat: Se amesteca toate, se face un aluat care se impacheteaza intr-o folie alimentara si se pune la frigider mimim 30 de minute (se poate pregati si cu o seara inainte).

Dupa ce se scoate aluatul de la frigider, se opreste o parte din el pentru a face grilajul de deasupra tartei (o treime) iar restul aluatului se intinde cu sucitorul o foaie.
Dupa ce s-a realizat o foaie suficient de mare, se infasoara  foaia pe sucitor si se asaza cu grija in tava. Se taie surplusul de coca de pe marginile tavii si se introduce tava la frigider inca 20 de minute.
Cat sta la frigider, se pregateste umplutura. In castronul cu merele taiate cuburi,  se adauga zaharul alb, zaharul brun, sucul de lamaie, scortisoara, faina si untul topit si  se amesteca bine.
Se pregateste a doua foaie de placinta, se intinde si se taie in fasii de 2 cm latime. Se scoate tava de la frigider si se adauga merele. Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apasare usoara, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se unge cu oul batut toate portiunile vizibile ale aluatului.
Se introduce tava la cuptor si se lasa sa se rumeneasca 40 de minute (cuptorul trebuie sa fie incalzit, e posibil ca se coaca mai devreme).
Cand este gata trebuie sa aiba culoarea maro-auriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu