ianuarie 07, 2013

Chec in trei culori

mai multe ilustratii
Ingrediente:
Chec:
- 8 oua
- 14 linguri ulei (1/2 pahar)
- 1 1/2 cana faina
- 300gr zahar
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat, sare
- arome: esenta de vanilie, rom, scortisoara.
Crema:
- 2 pachete margarina (eu am folosit Rama)
- 10 linguri faina
- 200gr lapte
- 125gr zahar
- arome: esenta de vanilie, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar pudra vanilat Dr Oetker.

Mod de preparare:
Mai inainte de toate, se pregatesc doua tavi de chec - se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina. Cuptorul se preincalzeste. Vom avea un chec negru, unul alb.
Chec: se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul. Cand crema s-a mai ingrosat si s-a albit, se adauga galbenusurile (in care s-au adaugat un praf de sare, zahar vanilat si esenta de vanilie). Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga treptat, printr-o sita. Se continua amestecarea (de preferat cu o lingura, prin rasturnare de jos in sus sau cu mixerul la viteza minima). Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec. Cealalta jumatate se amesteca cu cacao, esenta de rom si scortisoara, cand este gata se adauga in cea de-a doua tava.
Se coc la 175 grade, 30 minute. Dupa ce se mai racoresc, se scot din tavi si se lasa sa se raceasca bine. Cand s-au racit, se taie felii de 1cm grosime, care se vor monta alternativ.
Crema: se topeste intr-o cratita un pachet de margarina. Se adauga treptat faina, amestecand continuu, pana se obtine o pasta consistenta. Se stinge cu lapte, adaugat putin cate putin, amestecand continuu, la foc mic, pana ce crema se albeste si creste. Se da la rece. Separat se freaca 1 pachet de margarina cu zaharul si aromele. Cand zaharul s-a topit si prima crema s-a racit, se amesteca cele doua pana se omogenizeaza.
Montare prajitura: se ung feliile de chec cu crema, alternativ, pana ce se refac cele doua checuri. Se impaturesc in folie alimentara si se dau la frigider. Se taie oblic.
Deasupra se poate pune si glazura de ciocolata. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu