ianuarie 17, 2013

Paste al forno

Ingrediente:
- 1 caserola de ravioli/tortellini
- 3 felii de sunca (de pui, de Praga..)
- 200gr ciuperci (proaspete sau din conserva)
- parmezan (optional cascaval)
Sos alb:
- 50gr unt
- 1 lingura faina
- 1 cutie smantana pentru gatit
- lapte (la nevoie)
- menta
- busuioc
- 1 catel de usturoi (optional)
- sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca utilizati paste lungi (tagliattele) adaugati putin ulei in apa de fierbere, pentru a se desface corespunzator si a nu se lipi intre ele. Cand sunt fierte, se trec rapid prin jet de apa rece si se pun deoparte intr-un castron.
Se taie sunca fasii lungi. Ciupercile: daca sunt proaspete, trageti-le la tigaie in unt, pana se fac. Daca sunt din conserva se pot utiliza ca atare.
Intre timp preparati sosul: topiti untul intr-o craticioara. Adaugati faina si amestecati bine, sa nu se formeze cocoloase. Adaugati smantana lichida, continuand amestecarea. Daca ati scapat mai multa faina, subtiati sosul cu putin lapte proaspat. Fierbeti la foc mic, pana se leaga sosul si creste putin. Cand este aproape gata, asezonati cu sare, piper, menta, busuioc, usturoi (dat pe razatoarea mica), dupa gust.
Amestecati sosul cu sunca, ciuperci si pastele fierte. Daca pastele s-au racit, adaugati putin unt topit si amestecati (pentru a inlesni aderarea sosului la paste).
Ungeti un vas termorezistent cu unt, adaugati compozitia de mai sus, adaugati parmezan ras si dati la cuptor cateva minute, pana devin aramii.
Se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu