ianuarie 10, 2013

Gogosi pufoase

Ingrediente:
- 125ml apa calduta
- 125ml lapte caldut
- 60gr unt topit
- 3 galbenusuri
- 100gr zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetker
- coaja rasa de la o lamaie (sau portocala)
- 1 pliculet drojdie uscata Dr Oetker sau 1 cub drojdie praspata
- 500gr faina
- 1 lingurita sare

Mod de preparare:
Se pun ingredientele intr-un castron in urmatoarea ordine: faina, drojdia uscata (daca folositi drojdie proaspata, aceasta se va dizolva in putin lapte caldut si se va adauga o data cu laptele ramas), zaharul pudra, pliculetele de zahar vanilat, coaja de lamaie, apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea.
Se framanta bine timp de 20 minute si se lasa la dospit, acoperit (1 ora).
Se prajesc in ulei incins, pana devin aurii.
Se pudreaza cu zahar cand sunt calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu