ianuarie 20, 2013

Ciorba de curcan cu taitei de casa

Ingrediente:
- 1 aripa mare de curcan
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- 30gr telina
- 2 litri apa
- 2 rosii (proaspete sau din conserva, decojite)
- 1 litru bors, dupa preferinte
- 1 legatura leustean proaspat tocat
- 1/2 legatura patrunjel proaspat tocat
- taitei
- sare dupa gust.

Mod de preparare:
Se fierbe carnea in cei 2 litri de apa, se spumeaza. Cand carnea s-a fiert, se strecoara supa si se pune din nou pe aragaz, impreuna cu legumele tocate (morcov, pastarnac, telina). Eu am dezosat carnea si am adaugat-o inapoi in supa, dar o puteti lasa si cu os daca doriti. Se fierbe in continuare cu capac, pentru a nu se evapora apa, la foc mediu. Dupa ce legumele au fiert, se adauga borsul (fiert si strecurat). Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se adauga taiteii. Cand s-au fiert taiteii se adauga rosiile taiate (daca sunt proaspete opariti-le cu putina apa, pentru a inlatura coaja). Se dau cateva clocote, se potriveste cu sare. Se stinge focul si se adauga verdeata proaspat tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu