Ingrediente (pentru o forma rotunda de diametru 27cm)
mai multe ilustratii |
- 210gr zahar
- 150ml lapte
- 150ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 5 oua
- 100gr stafide
- 5 mere mari (decojite si taiate fasii subtiri)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf de cutit sare.
Mai aveti nevoie de: forma rotunda termorezistenta, hartie de copt, zahar pudra vanilat pentru ornat.
Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga laptele si uleiul, se omogenizeaza. Se adauga (printr-o sita) faina amestecata cu praful de copt, apoi zaharul vanilat, scortisoara si sarea. In compozitie se omogenizeaza merele si stafidele si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma de copt (unsa cu unt si tapetata cu faina sau daca utilizati hartie de copt o udati cu apa rece si o stoarceti, apoi o asezati in forma).
Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade pentru 35 minute. Cand se raceste, se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu