- 1kg dovleac (proaspat dat pe razatoare)
- 150gr zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- estenta de rom
- 100gr nuca
- 8 foi placinta (de preferat proaspete nu congelate) sau aluatul de la strudele
- zahar pudra pentru ornat
Mai aveti nevoie de:
- ulei pentru uns tava si stropit foile de placinta (daca sunt de cumparat)
- 1 galbenus amestecat cu 1 lingura iaurt, pentru uns placinta inainte de a o da la cuptor
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un bol mai mare ingredientele de mai sus. Se imparte compozitia rezultata in doua - vor iesi doua rulouri. Se iau 4 foi de placinta (eu am folosit de asta data foi Bella, proaspete), se stropesc cu putin ulei, apoi se adauga compozitia si se ruleaza. Se asaza in tava unsa cu ulei. Se repeta pentru cel de-al doilea rulou. Intr-un castronel se amesteca galbenusul cu iaurtul si se ung cele doua rulouri. Se portioneaza si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace 30 min la 180 grade. Cand s-a mai racit se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu