- 2 cani zahar
- 10 linguri apa
- 6 oua
- 2 cani faina
- 10 linguri ulei
- esente (rom si vanilie)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- scortisoara
- 2-3 linguri cacao
- nuci
Mod de preparare:
Se tapeteaza cu faina doua forme de chec.
Se pune pe foc zaharul cu apa, pana se topeste.
Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie, zahar vanilat, siropul de zahar, uleiul, faina cernuta (printr-o sita) si praful de copt.
Trei sferturi din compozitie se toarna in forme, restul se amesteca cu cacao, esenta de rom si scortisoara. Se adauga peste crema si se amesteca foarte usor cu o fruculita. Deasupra se pun nuci, taiate cu cutitul
Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la 175 grade, pentru 15-20 minute.
Se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu