Reteta preluata de pe http://www.laurasava.ro/ 2011/02/21/rulada-cu-gem/
- un praf de sare
- 5 linguri apa fierbinte
- 1 pliculet zahar
vanilat
- 100gr zahar
- 50gr amidon
- 1 lingurita rasa praf de copt
-
200-250gr gem de capsuni/zmeura - eu am folosit dulceata de visine.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu sare si
zahar. Se adauga apa fierbinte si se amesteca usor, cu o spatula/lingura
de lemn. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa
fiecare, cu miscari usoare, de jos in sus (in felul asta, compozitia
ramane aerata, iar blatul de pandispan va fi pufos) Se amesteca separat
amidonul cu praful de copt; se cern deasupra compozitiei de ou si se
omogenizeaza. Se tapeteaza o forma de copt (38/26 cm.) si se coace, la
foc potrivit (180 grade) pentru cca. 15 minute.
Cand este gata, se rastoarna pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar. Se scoate imediat hartia (daca nu il folositi imediat,se ruleaza in prosop) Se unge cu gem. Se ruleaza strans si se lasa la rece pana in momentul servirii.
Cand este gata, se rastoarna pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar. Se scoate imediat hartia (daca nu il folositi imediat,se ruleaza in prosop) Se unge cu gem. Se ruleaza strans si se lasa la rece pana in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu