decembrie 21, 2012

Rulada cu dulceata

Ingrediente:
- 3 oua
- un praf de sare
- 5 linguri apa fierbinte
- 1 pliculet zahar vanilat
- 100gr zahar
- 50gr amidon
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 200-250gr gem de capsuni/zmeura - eu am folosit dulceata de visine.

Mod de preparare:
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu sare si zahar. Se adauga apa fierbinte si se amesteca usor, cu o spatula/lingura de lemn. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, cu miscari usoare, de jos in sus (in felul asta, compozitia ramane aerata, iar blatul de pandispan va fi pufos) Se amesteca separat amidonul cu praful de copt; se cern deasupra compozitiei de ou si se omogenizeaza. Se tapeteaza o forma de copt (38/26 cm.) si se coace, la foc potrivit (180 grade) pentru cca. 15 minute.
Cand este gata, se rastoarna pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar. Se scoate imediat hartia (daca nu il folositi imediat,se ruleaza in prosop) Se unge cu gem. Se ruleaza strans si se lasa la rece pana in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu