Ingrediente pentru 20-25 de bucati:
Aluatul de negresa:
- 200gr ciocolata Toblerone
- 50gr stafide
- 2-3 linguri rom
- 50gr unt
- 2 oua
- 100gr zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50gr nuci macinate
- 75gr faina
Glazura:
- 300gr ciocolata cu lapte sau amaruie
Mod de preparare:
Puneti stafidele la inmuiat in rom, timp de 1-2 ore Preincalziti cuptorul la semnul4/180 grade C.
Topiti untul intr-un vas, adaugati ciocolata rupta bucati si lasati-o sa se topeasca. Dati vasul deoparte.
Frecati ouale cu zaharul si scortisoara pana cand amestecul devine cremos. Adaugati amestecul de ciocolata si omogenizati compozitia. Adaugati nucile macinate, faina cernuta si stafidele; ungeti si tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 20x20 cm. Turnati compozitia si neteziti suprafata. Dati la cuptor, la foc potrivit, timp de 20-25 de minute. Scoateti din tava si indepartati hartia. Taiati prajitura in 20-25 de patrate. Topiti ciocolata si inmuiati fiecare negresa in ea...sau turnati (cat puteti de uniform) deasupra fiecarui patrat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu