- 300gr costita afumata;
- 1 ceapa medie; 1 morcov; 1 pastarnac; 1 telina mica; 3 cartofi mari; 1 gogosar
- 400gr smantana; 2 galbenusuri;
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 legatura leustean proaspat; 1 lingura tarhon in otet (tocat marunt)
- sare; piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- se caleste afumatura in 1 lingura ulei, se adauga ceapa. Cand ceapa devine sticolasa si usor aurie, se adauga radacinoasele (tocate cubulete mici). Se mai calesc putin apoi se adauga 2 litri de apa (pentru a scurta timpul de fierbere se poate incalzi in prealabil).
- cand legumele s-au fiert, se adauga cartofii (taiati cuburi mari), cand s-au fiert pe jumatate se adauga gogosarul (taiat cuburi mici). Se continua fierberea la foc mic (sa nu se sfarame cartofii), cand sunt aproape gata se adauga rosiile.
- dupa cateva clocote se adauga smantana (amestecata cu galbenusurile si putin cate putin cu supa, pentru a nu se branzi).
- se adauga sare si piper dupa gust
- se stinge focul si se adauga verdeata.
Se potriveste de minune cu aceste painici facute-n casa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu