decembrie 18, 2012

Tort "Padurea Neagra"

Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 26cm:
Blat:
- 6 oua
- 90gr unt
- 140gr ciocolata
- 175gr zahar
- 150gr faina
Crema:
- 6 linguri dulceata de visine
- 3 linguri sirop de cirese
- 700gr visine fara samburi
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 lingurite cu varf amidon
- 1 lingura apa rece
- 500gr frisca Hulala
Mod de preparare:
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort (doar partea de jos).
Se bat cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul. Ciocolata de topeste la baie de aburi, untul se topeste intr-o craticioara. Cand crema s-a legat si s-a albit, se adauga faina (cernuta printr-o sita deasupra), se omogenizeaza. Apoi se adauga ciocolata si untul topit, se omogenizeaza.
Separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de mai sus, cu mixerul sau cu lingura, prin rasturnare de jos in sus.
Se coace la cuptorul incins in prealabil, 30-35 minute, la 175 grade.
Cand este gata, se scoate din forma, ajutandu-va de un cutit pentru a desprinde marginile, se lasa sa se raceasca. Se taie in 4 straturi.
Intre timp, se pregateste prima crema: se amesteca dulceata cu sucul de cirese. Se asaza toata compozitia pe primul strat.
Al doilea strat va fi cu visine: se pun pe foc, intr-o craticioara, visinele cu zaharul si scortisoara. Intre timp, se amesteca amidonul cu apa rece si se adauga peste visine. Se amesteca pana se omogenizeaza si se leaga crema, cateva minute. Se adauga peste al doilea blat. Apasati usor, pentru a uniformiza visinele. Pastrati cateva pentru ornat.
Se bate frisca (optional se poate utiliza si intaritor de frisca) si se adauga peste al treilea nivel de blat, aproximativ 50% din compozitie. Adaugati ultimul strat de blat si apasati usor.
Se tine la frigider minim 1 ora, pentru a se intari cremele.
Se orneaza cu frisca, visine si ciocolata rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu