mai multe ilustratii |
Ingrediente:
Aluat:
- 500gr faina
- 300ml apa
- 40ml ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 cub (25gr) drojdie proaspata sau 1 plic (7gr) drojdie deshidratata
"ciulama":
- 125gr unt 80% grasime
- 70gr faina.
Crema:
- 1 ou
- 3 linguri zahar
- 3 linguri amidon
- 150gr frisca
- 100ml lapte
- 1 zahar vanilat
Mai aveti nevoie de:
- galbenus pentru uns deasupra
- hartie de copt
Mod de preparare:
Se face un aluat amestecand cele de mai sus si se lasa la dospit. Dupa aproximativ 1 ora se intinde foaia si se aplica deasupra ciulamaua - vezi instructiuni ilustrate aici.
Crema: Amestecati bine oul cu zaharul, zahar vanilat si amidonul. Adaugati frisca si laptele si fierbeti usor, amestecand continuu. Lasati crema sa se raceasca.
Cand crema s-a racit umpleti cornurile si asezati-le in tava pe hartie de copt. Inainte de a da la cuptor ungeti-le cu galbenus de ou.
Se coc in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade, 30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu