Reteta preluata de pe http://www.laurasava.ro/ 2012/09/12/ ciorba-de-fasole-verde-cu-l apte-batut/
Ingrediente:
- 300g fasole verde
- 350g muschiulet de porc
- 2 pahare pline lapte batut
- 2 litri apa
- 1 ceapa mare
- 3 morcovi
- 2 rosii
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura marar
- frunze de patrunjel
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Fasolea verde se curata (se taie la capete) si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se strecoara apoi si se lasa la racit. Se taie in doua daca e prea lunga.
Daca folositi fasole din conserva sau congelata: se pune la fiert direct in apa clocotita, fara a fi dezghetata in prealabil.
Se pune apa la foc pentru ciorba. Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert cu o lingurita de sare. Se spumeaza ori de cate ori e nevoie.
Se spala si se curata morcovii si ceapa; se toaca marunt (morcovii se pot da pe razatoare). Se pun apoi in apa clocotita si se lasa la fiert, cu oala acoperita, aproximativ 15 minute. Rosiile se oparesc (in apa clocotita), se decojesc si se toaca marunt (eu le-am pasat cu blenderul); se adauga in ciorba impreuna cu fasolea verde fiarta si se lasa la fiert aproximativ 25-30 de minute sau pana cand carnea a fiert indeajuns.
La final se adauga in ciorba laptele batut si se potriveste de sare si piper. Se presara verdeata tocata si se serveste cu zeama de lamaie dupa gust
Ingrediente:
- 300g fasole verde
- 350g muschiulet de porc
- 2 pahare pline lapte batut
- 2 litri apa
- 1 ceapa mare
- 3 morcovi
- 2 rosii
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura marar
- frunze de patrunjel
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Fasolea verde se curata (se taie la capete) si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se strecoara apoi si se lasa la racit. Se taie in doua daca e prea lunga.
Daca folositi fasole din conserva sau congelata: se pune la fiert direct in apa clocotita, fara a fi dezghetata in prealabil.
Se pune apa la foc pentru ciorba. Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert cu o lingurita de sare. Se spumeaza ori de cate ori e nevoie.
Se spala si se curata morcovii si ceapa; se toaca marunt (morcovii se pot da pe razatoare). Se pun apoi in apa clocotita si se lasa la fiert, cu oala acoperita, aproximativ 15 minute. Rosiile se oparesc (in apa clocotita), se decojesc si se toaca marunt (eu le-am pasat cu blenderul); se adauga in ciorba impreuna cu fasolea verde fiarta si se lasa la fiert aproximativ 25-30 de minute sau pana cand carnea a fiert indeajuns.
La final se adauga in ciorba laptele batut si se potriveste de sare si piper. Se presara verdeata tocata si se serveste cu zeama de lamaie dupa gust
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu