- 750gr mere decojite (intregi)
- 1 lingura zahar, scortisoara, stafide aurii (pentru interiorul merelor)
- 10 linguri zahar + 1 lingura apa (pentru caramel - cu care vom tapeta forma de tort)
Crema de zahar ars:
- 10 linguri zahar
- 10 oua
- 1.2 litri lapte dulce
- esenta de rom, zahar vanilat, ness (cine doreste).
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 70 grame nuca macinata
- 3 linguri faina
- zahar vanilat, esenta de vanilie, 1/2 lingurita praf de copt.
Mod de preparare:
Se topeste zaharul si se tapeteaza forma in care se va realiza tortul. Cand este gata, se monteaza merele intregi, in locul cotoarelor se adauga stafidele, se presara praf de scortisoara si zahar. Se da la cuptorul (incalzit in prealabil), la 180 grade, pentru 15 minute.
Intre timp se prepara crema: se bat ouale (intregi) cu mixerul, se adauga laptele si zaharul, esentele. Cand este gata, se adauga peste mere si se coace la 200 grade 30 minute (pana se incheaga).
La final, se adauga blatul (albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile si zaharul, se adauga nuca macinata si faina in ploaie. Se continua amestecarea cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus). Se coace 15 minute, la 175 grade.
Cand este gata, se lasa la racit.
Se pune un platou desupra si se rastoarna.
Este suficient de dulce, dar daca se doreste, se poate orna cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu