mai multe ilustratii |
- 400gr ciocolata
- 200gr unt nesarat = 1 pachet
- 4 linguri de zahar
- 4 oua medii
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- scortisoara
Mod de preparare:
Se topeste ciocolata cu untul la baie de aburi (sau in oala de fiert laptele, dintr-aceea cu fund dublu). Separat, se bat ouale cu zaharul, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, in ploaie (se cerne deasupra spumei de ou). Cand s-a topit ciocolata se toarna intr-un castron larg si se adauga crema. Se amesteca prin rasturnare, de jos in sus. In functie de taria ciocolatei se poiate adauga cacao (eu am adaugat 1 lingura cu varf) - tot cernuta. Se coace in cuptorul incalzit, la 180-200 grade, maxim 10min.
Foarte important!! Difera mult rezultatul daca temperatura de coacere este sub 180 grade - vezi briosele cu alune deasupra.
Se pot servi si dupa ce se racesc - incalziti 20sec la microunde inainte :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu