Ingrediente:
- 2 oua;
- 5 linguri de untura;
- 2 linguri margarina;
- 250 gr. zahar pudra;
Mod de preparare:
Intr-un vas se freaca untura si margarina cu zaharul pana cand devine ca o
crema, se adauga ouale intregi, amestecand continuu, apoi se pun aromele, amoniacul stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina pana cand devine ca o coca. Se baga aluatul in frigider timp de 2h.
Dupa ce se scoate de la frigider, se formeaza fursecurile cu ajutorul unei forme speciale, eu am ales forma de steluta, iar in mijloc se poate pune
cate o bucatica de nuca. Se aseaza fiecare fursec in tava neunsa, dupa care se baga la cuptor pana se rumenesc (cca. 25 min/tava). In cazul in care
doriti ca fursecurile sa fie de doua culori, puteti adauga cacao in jumatate din aluat. Dupa ce se scot din cuptor, fursecurile se pudreaza cu zahar sau se lasa simple.
- 2 oua;
- 5 linguri de untura;
- 2 linguri margarina;
- 250 gr. zahar pudra;
- 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie;
- faina cat cuprinde(pana cand devine aluat);
- 1 praf de sare;
- bucati de nuci;
- arome: zahar vanilinat sau rom;
- forma pentru fursecuri in forma de steluta sau oricare alta forma de fursecuri.
- faina cat cuprinde(pana cand devine aluat);
- 1 praf de sare;
- bucati de nuci;
- arome: zahar vanilinat sau rom;
- forma pentru fursecuri in forma de steluta sau oricare alta forma de fursecuri.
Mod de preparare:
Intr-un vas se freaca untura si margarina cu zaharul pana cand devine ca o
crema, se adauga ouale intregi, amestecand continuu, apoi se pun aromele, amoniacul stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina pana cand devine ca o coca. Se baga aluatul in frigider timp de 2h.
Dupa ce se scoate de la frigider, se formeaza fursecurile cu ajutorul unei forme speciale, eu am ales forma de steluta, iar in mijloc se poate pune
cate o bucatica de nuca. Se aseaza fiecare fursec in tava neunsa, dupa care se baga la cuptor pana se rumenesc (cca. 25 min/tava). In cazul in care
doriti ca fursecurile sa fie de doua culori, puteti adauga cacao in jumatate din aluat. Dupa ce se scot din cuptor, fursecurile se pudreaza cu zahar sau se lasa simple.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu